top of page

RESTAURERING AF BINDINGSVÆRK

Opdateret: 7. sep. 2023

Gamle håndværkstraditioner anviser, hvordan man kan reparere bindingsværk på stedet gennem en partiel udskiftning, også kaldt en påskæring og udslusning. Igen er disse begrænsede indgreb ofte fordi det er svært at skaffe nye materialer i samme kvalitet som de originale, og fordi det originale, slidte og patinerede tømmer formentlig kan holde i mange år og samtidig er mere karakterfulde end nye materialer. Praksis viser, at det ofte er omkring større udskiftningsarbejder, udført med nye materialer, at der igen opstår de næste skader.

Som bindværket ser ud efter den gennemgribende restaurering sættes i gang..Eksempler på traditionelle samlinger mellem esksist. stolper og nyt tømmer.

Stolperne er stærkt angrebet af råd og kræver partiel udskiftning med nye stolpeender


Eksist. stolpeender afstives og udskiftes successivt. Bløde områder i bindingsværkstømmeret stabiliseres , samt om muligt alt endetræ, med rå linolie og trætjære, blandet sammen 1:1. Der fortsættes til mætning er opnået. Behandlingen hærder en uges d i almindeligt lys, hvorefter der kan overfladebehandles på denne. 1.1.4 Konsolidering af træværk Det rådskadede område påføres en blanding af trætjære og kogt linolie 1:1. Der fortsæes l mætning er opnået. Behandlingen hærder en uges tid i almindeligt lys, hvorefter der kan overfladebehandles på denne.39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page